Elsevier Backfiles folyóirat archívum

Egyetemünk munkaállomásairól is hozzáférhető az "Elsevier Backfiles on ScienceDirect" – folyóirat archívum.

 

Az Elsevier Backfiles on ScienceDirect mára a világ legjelentősebb tudományos folyóirat archívumává vált, s több mint 7 millió, 1995 előtti cikket tartalmaz. Az adatbázist az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. a TÁMOP-4.2.5-B-11/1-2011-0001 projekt keretében szerezte be és bocsátja rendelkezésre a védelmi idő teljes tartalmára.

A hozzáférést az Elsevier B.V. a http://www.sciencedirect.com/ oldalán biztosítja, intézményi IP cím alapon. A felhasználók számára a cikkek PDF formátumban, teljes szöveggel állnak rendelkezésre. A ScienceDirect keresőjével lehet keresni, böngészni az egész oldalon, de akár a cikkek szövegében is. Az oldalról át lehet ugrani más Elsevier cikkre, vagy más kiadók cikkeire is a CrossRef-en keresztül.

Az érintett folyóiratok címlistája letölthető innen.

Belépni az egyetemi IP tartományba eső számítógépről lehet. (Szükség lehet a böngésző programok proxy beállításának módosítására is: IP cím: 193.6.32.101, port: 3128 .)

Távoli használat is lehetséges, amennyiben a felhasználó már regiszrált a ScienceDirect, a Scopus, vagy a SciVerse oldalak egyikén és ezt a felhasználót az egyetemi adminisztrátor felvette a távhasználók közé. Amennyiben még nem regisztrált a felsorolt oldalakon, ezt megteheti az alábbi linkek valamelyikén:

Sciencedirect, SciVerse, Scopus  (A felsorolt források mindegyike elérhető egyetlen regisztrációval. A regisztráció ingyenes.)

A távoli hozzáférésre vonatkozó igényét a tothgab@almos.uni-pannon.hu e-mail címen jelezheti.
A távoli hozzáféréshez az alábbi adatok megadása szükséges a felhasználó részéről: felhasználónév, e-mail cím.